полезна информация

Видове печат

construction

Поликарт ООД произвежда различни материали и предлага различни щампи, за да направи изделието по-атрактивно и завършено. Разполагаме с широка гама от ефектни щампи – UV лак, препрег, висок печат и др.

Офсетов печат

Офсетовия печат позволява печатането на голям тираж, което го прави подходяща печатна технология за хартия и картон.

Печатът на тази машина се извършва от мастилена ролка, която подготвя алуминиеви плочи, цилиндри и гумени платна и предава изображението чрез натиск върху материала.

Дигитален печат

Дигиталният печат прехвърля изображения директно от файла върху материала чрез мастило. Той е подходящ за малки тиражи и малки размери. Процесът е бърз и качествен. Дигиталната технология елиминира необходимостта от офсетни плочи. Изображенията се отпечатват директно с тонер или течно мастило. Веднъж нанесено, мастилото се абсорбира в хартията чрез процес с висока температура.

Ситопечат

Този метод на печат се различава с използването на сито, където печатът се извършва чрез запълване на дупките в екрана с мастило. Ситопечатът е подходящ за велпапе, пластмаса, кожа и други материали. Това дава възможност за персонализиране на различни рекламни материали, върху които не могат да се използват други видове печатни техники. Използването на този метод на печат е по-ограничено от офсетовия печат, но техниката е подходяща за много повече материали, включително сувенири и рекламни артикули.

Топъл печат

За да направите топъл печат е необходимо да настроите фолиото на машината заедно с метално клише с текст или лого. С натискане на фолиото отпечатате желаното върху материала. Този метод осигурява метални тонове, които не могат да бъдат постигнати с друга техника. Използваният материал не трябва да е твърде тънък като хартия. Много клиенти избират тази технология, защото прави опаковката им да изглежда интересна, привлича вниманието и създава по-луксозен имидж на марката.

Сух печат – преге

Сухият печат е метод, подобен на топлия печат. Изображенията придобиват по-жива форма. Използва се метално преге, благодарение на което надписването става без мастила като оставя релефен отпечатък чрез натиск.

Този метод може да се използва за лого върху опаковка, като ще привлече вниманието на клиентите в магазин на витрина.