полезна информация

Опаковки от мукава

rigid-boxes-with-different-construction

Кутиите от мукава са често използвани и търсени в индустрията за луксозни опаковки. Те се различават от другите по дебелината на материала и методите на производство.
Мукавата е трудна за сгъване, затова се изработват канали, чрез които кутията може да затвори страните си.
Печатът се отпечатва върху хромова хартия, която най-често е 170 грамова, след което се кашира (слепва) върху мукавата. Тази хартия може да се използва отвън и отвътре на кутията, за да придаде на марките повече възможност да сложат ключови съобщения и графики в цялата опаковка. Предимството на хромът е неговата гъвкавост, благодарение на което каширането става лесно на всяко място на опаковката без пропуски.

1. Структурна архитектура

Структурно предимство

Кутиите от мукава предлагат структурно предимство пред други видове опаковки, заради това те са толкова често срещани в козметиката, електрониката и други луксозни индустрии.

Луксозните опаковки от мукава придават допълнителна стойност на продукта. Те могат лесно да разграничат съдържанието сред другите материали в магазините чрез своя дизайн и вид на първокласно качество. Когато артикулът е опакован с подходящи материали и структура, в резултат на което пристигне в отлично състояние, това ще остави трайно добро впечатление.

2. Магнитно затваряне

Някои клиенти предпочитат да добавят магнити за затваряне на капака, което е предимство при избора на мукава като главен материал, тъй като друг не позволява употребата им. При производството се добавят щанцовани дупки с точен размер, в които се пъхват магнитите без да има опасност от изпадането им. Те се „заглавят“ в направеното място за тях, след което кашираният материал ги запечатва заедно с мукавата.
Предимството на магнитното затваряне е, че се придава на опаковката още по-луксозна визия и сигурност.

3. Вложки

В кутиите от мукава може да се поставят различни вложки от картон, дунапрен и EVA пяна, които могат да се покрият със сатен, ако клиентът прецени за необходимо. Това позволява да се наредят продуктите по елегантен начин, което придава луксозна визия и чудесно усещане у клиента при отварянето и.

Едно от нещата, които искат клиентите от луксозната опаковка е да се отваря лесно, като в същото време запазва елегантността си. Специалните цветове, покрития и стилове придават свежест на кутиите.

Кутиите по поръчка за бижута набират популярност в цял свят. Компаниите могат да избират цветове по своите предпочитания в изпъкващи или приглушени тонове с разнообразни дизайни, теми и  добавки, за да бъдат създадени чудесни опаковки, които да издигат името на марката.

4. Визия

Кутията трябва да е достатъчно привличаща от пръв поглед, за да накара клиентът да поиска да си купи артикула.

Предлагат се много начини за персонализиране на луксозни кутии, като добавяне на изображения, информация и лого на фирма, както и всякакви други довършителни методи.

Различните довършителни процеси на кутията допринасят за довършения вид. Това може да са топъл печат, ламинат мат или гланц, преге (3D релеф) и др.

5.Специализирани опаковки

Опаковката на бижута предлага чудесно усещане при разопаковане. Продажбите на бижута се увеличават около празниците, поради което трябва да се създадени подходящи опаковки за тях. Може да се използват съвременни техники за офсетов печат върху кутиите, за да се създадат изящни покрития чрез различни ефекти.

Бижутата нямат нужда от второ опаковане като подарък. Кутията е достатъчно добре изработена, за да създаде добро впечатление и да защити продукта от нараняване. Тя показва на клиентите дали компанията е напреднала или изостанала в индустрията.

Кутиите за опаковане на бижута трябва да осигуряват максимална сигурност на поставените предмети в нея. Важно е при поръчка на опаковки да се дадат точни размери, за да се избегне местенето на съдържанието към някоя от стените на кутията. Поставянето на  вложки, изработени от дунапрен или картон, намалява вероятността от всякакъв вид наранявания.

Кутиите от мукава трябва да могат да накарат клиентите да се чувстват важни и ценни. Те трябва да се проектират стилни и да носят усещане за лукс, за да подобрят взаимодействието с купувача.

6.Иновативни технологии

Луксозните кутии са идеални за артикули от висок клас. Те могат да се използват за луксозни подаръчни комплекти. Предимството е, че позволяват да се проектират в различни стилове и форми в зависимост от продукта. Качественото изработване на кутията може да подобри имиджа на марката на фирмата. Използването на дизайн, който привлича вниманието, трябва да бъде подходящ за стратегията за брандиране на компанията, като излъчва качество и стил.

Специално проектираните кутии от мукава обикновено се използват за скъпи продукти, като бижута, електроника, дизайнерско облекло и др. Те могат да осигурят допълнителна защита и да придадат на продуктите луксозно усещане.