полезна информация

Опаковки от крафт

kutii-ot-kraft-za-kozmetika-i-podaratsi

Крафтът първоначално се изработва в Германия. Думата крафт на немски означава сила, което отговаря на качеството и издръжливостта му. Той е рециклируем и биоразградим, заради което е често избираем от клиентите. Това може да направи продуктът по-привлекателен за хора, които са приятелски настроени към Земята и околната среда.

Често хората избират крафт материал, за да придадат по-естествен вид на опаковката си. Тя внушава усещане за специално ръчно изработване. За създаването на кутии от крафт не е необходимо добавянето на ламиниращо покритие. Те могат да бъдат лесно отпечатани с лого и да създадат запомнящо усещане в клиентите.

Съществуват различни материали в широк диапазон от цени. Материалите от крафт са едни от най-достъпните опаковъчни продукти за всеки клиент.
Продуктите, направени от крафт, позволяват  използването им многократно, особено торбичките, които могат да са с щанцовани, плоски или усукани дръжки от същия материал.

Крафт кутиите са избор номер едно за много фирми. Техният груб стил е чудесен за безкрайни брилянтни подходи за брандиране. В същността си крафтът е кафяв, а за да се направи бял влакната трябва да бъдат избелени.

Тъй като е по-малко обработена хартия, крафт хартията има по-груба текстура, която не поема лесно покрития и ламинати. Това е предимство, защото ламинатите затрудняват процеса на рециклиране, тъй като така те трябва да бъдат отделени от хартията.

Крафт хартията е устойчива на влага. Текстурата предлага защита срещу надраскване и протриване. Ако се създаде крафтова кутия с автоматично заключващо се дъно става идеална за по-тежки предмети.

Силата на цвета

Черният цвят е достатъчно мощен и изглежда чудесно, независимо от дизайна върху крафтовия картон или хартия. Пълноцветният печат изисква използването на CMYK цветова палитра. Ако се цели придобиване на естествен вид този материал е чудесен за тази цел, защото влакната на хартията се виждат през мастилото, а цветът не е наситен и силен.

Контрастни цветове

За да се напечатат по-изпъкващи цветове съществува възможност да се отпечата бяло мастило. То блокира кафявата повърхност и не позволява цветовете да се слеят с картона като позволява на другите цветове да изпъкнат на преден план.

За подобряване визията на кутията от крафт топлият печат е добра опция, която придава елегантен щрих.

Персонализирани опаковки

Крафт кутиите могат да бъдат персонализирани чрез многобройни техники. Тяхното предимство е, че са евтина алтернатива, отколкото отпечатване върху друг материал. Има няколко неща, които трябва да се вземат под внимание, когато се печата върху крафт. Поради своя кафяв фон, крафт хартията влияе върху начина, по който се появяват цветовете. Заради естеството си без покритие, тя абсорбира мастилото, което прави цветовете по-бледи. Препоръчително е да се избягва употребата на светли цветове, защото няма да бъдат много видими на кафявия фон.